zondag 8 februari 2015

Tafels speels inoefenen

Wanneer een maal- en/of deeltafel is aangebracht oefen ik deze graag op een speelse manier in. De kinderen vinden dit leuk en zijn gemotiveerd en ze zijn ondertussen samen aan het oefenen. Wat wil je nog meer? ;)

Deze oefenvormen zijn enkele voorbeelden die ik gebruik om de tafels in te oefenen. Dit kan in de rekenhoek bij hoekenwerk of in een doorschuif hoekenwerk enkel en alleen rond de tafels.


Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke ideetjes. Maar hopelijk kunnen deze al een inspiratie zijn. ;)


Jenga: 
Op jenga blokjes kleef ik de geleerde maal- en deeltafels. De kinderen controleren elkaar, want enkel als ze de oefening juist opgelost hebben mogen ze het blokje op de toren leggen.Vier op een rij: 
De kinderen worden in 2 teams verdeeld. Een team trekt een kaartje met een tafel op. Als het andere team deze correct kan oplossen mogen ze een schijfje plaatsen. Nadien is het aan het volgende team.


Bingo: 
Om de beurt gooit een leerling met een dobbelsteen. De opdracht waar hun pion op komt moeten ze oplossen. Staat de uitkomst op hun bingokaart, dan mogen ze er een blokje opleggen. Wie zijn kaart als eerste vol heeft wint.

De bingokaarten kan je vinden op jufshanna

Goochelen: 

De kinderen spelen per twee. Een kind is de goochelaar. Hij of zij mag de goochelhoed opzetten. De goochelaar zegt een maaltafel (bijv. 3 x) en draait dan een kaart om. De andere leerling moet 3x het getal op de kaart doen. Is de uitkomst juist dan mag de leerling de kaart houden. Wanneer de leerling 5 kaarten verzameld heeft wisselen ze van rol.

Geen opmerkingen: