Eigen lesmateriaal

Hier vind je een overzicht terug van wat ik zelf maak voor mijn klas. Zowel lesmateriaal als andere ideetjes voor in de klas. (al een hele tijd niet bijgewerkt, dus je moet vooral in de blogberichten kijken. Onder het label 'klas' (rechterkolom) vind je alle berichten die met de klas te maken hebben)

KLASMANAGEMENTOm de banken netjes en ordelijk te houden werk ik met de banken fee. Hier zie je hoe het werkt.

Visuele voorstelling aan het bord van wat mag en niet mag tijdens het werken aan een opdracht. Bordregels in het thema van Floddertje. Hier staat meer uitleg.

Hoe ik het differentiëren organiseer in de klas zie je hier.


Hier zie je hoe het beloningssysteem in mijn klas werkt.


Om ervoor te zorgen dat elk kind een keer op de computer kan, werk ik met computerbeurten. Hier zie je hoe het werkt.
Verschillen in tempo los ik op met het keuzetouw. Hoe het werkt lees je hier.SOCIALE VAARDIGHEDEN


Hier vind je het spel van de week. Dit heb ik gemaakt om het samen spelen op de speelplaats te stimuleren.
Het tweede deel van het spel van de week vind je hier

TAAL


De twister om de woordsoorten in te oefenen kan je hier terugvinden.
Woordenschatuitbreiding. Om nieuwe woordenschat visueel zichtbaar te maken in de klas werk ik met het woordenmonster.LEZENHier zie je hoe mijn leescontract eruit ziet.


In hun leesmap krijgen mijn leerlingen een overzichtsblad met daarop hun AVI- niveau. Dit blad krijgen ze elke keer nadat ze getest zijn. Op deze manier weten de ouders ook op welk niveau hun kind zit en welke boekjes ze eventueel kunnen uitlenen. Hier vind je de overzichtsbladen.Om het lezen op een speelse manier te oefenen mogen mijn kapoenen soms lezen met een fluistertelefoon. Hier zie je hoe ik ze gemaakt heb.


Hoe het leescircuit in zijn werk gaat vind je hier.

Het overzichtsblad voor de leeslijsten kan je hier terugvinden.

Hier kan je alles lezen over slingerlezen in mijn klasje.


REKENEN


Hier kan je mijn wandplaten voor de maaltafels terugvinden.


Hier vind je de wandplaten van de deeltafels.
De tafelkaartjes (maal- en deeltafel) voor de kids om thuis te oefenen kan je hier vinden.JARIG ZIJN IN DE KLAS


Een jarige leerling krijgt een stoelkroon op zijn of haar stoel. Zo zit de jarige een hele dag op een feeststoel. Hier zie je hoe ik deze stoelkroon maakte.

Op het bord hangt steeds een slinger en de jarige krijgt deze stempel in zijn/ haar agenda. Zie hier hoe ik dit alles maakte.De feestbeest aankondiging voor aan de deur vind je hier.

De feestbeestbadge kan je hier terugvinden.
LEUKE EXTRA'S


Het allerleukste en een absolute must have voor elke juf en meester vind ik een eigen stempel. Mijn kapoenen en ikzelf ook zijn er gek op. Ik gebruik het  op brieven, om mijn eigen boeken te kenmerken, op leescontracten als handtekening, ...
Wil je er zelf ook een? Klik hier voor meer info.Een ballon- pop kan je voor allerlei momenten gebruiken. Aftellen tot het einde van de examens, aftellen tot de vakantie, ...
Hier zie je hoe ik een ballon- pop gebruikt heb.
Hier vind je het document voor het 'je hebt heel wat in je mars' briefje.


Voor de kerstvakantie geef ik een kleine attentie mee met de beste wensen op. Hier vind je het.


Tijdens het aftellen naar Sinterklaas werk ik met een aftelkalender. Hoe het werkt zie je hier.


Taakje boodschapper met een echte postbode pet.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo!
Mag ik even zeggen dat ik het superleuk vind om op je blog rond te kijken.
Top!
Doe zo verder!

lise zei

Dank je wel! Dat vind ik super fijn om te horen :)

lieve zei

Goed bezig, Lise! Bedankt voor de bruikbare tips!

Jani zei


Super tips en leuke dingen om te doen; ik kijk zeker nog rond op je blog!

TOP!

elien zei

Wauw wat een leuke site! Je merkt echt dat je een juf bent die het vak geeft met passie! Heel fijn om te zien.

Ik ben ondertussen aan mijn tweede werkjaar begonnen. Ik was ook altijd zo gedreven en maakte heel veel materiaal tijdens mijn opleiding. Ik vond dat zo leuk!
Nu ik werk, gaat dit moeizamer. Ik steek veel tijd in lessen voor te bereiden, administratie, etc. doordat ik in een andere klas sta als vorig jaar. Ik vraag mij echt af hoe jij dit volhoudt! Ik wil ook graag zoveel dingen maken, maar ik vind gewoon de tijd niet!

lise zei

Hallo Elien,

Dat vind ik zo fijn om te horen! Dank je wel :)
Om eerlijk te zijn heb ik ook steeds het gevoel dat ik tijd te weinig heb. Ik wil zo veel doen, zit met zo veel ideeën en to do's in mijn hoofd...
Ik denk dat de truc een beetje is om los te laten. De belangrijkste dingen eerst. Agenda, lessen, administratie, ... Ik ben nu aan mijn vierde schooljaar begonnen en voor het tweede rij op jaar het eerste leerjaar. Ik merk echt dat dit al veel vlotter gaat en dat ik meer vrije tijd over hou. Ik heb heel veel geluk dat ik twee top collega's heb in het eerste leerjaar. De ene is zeer creatief en samen met haar kan ik zotte ideeën uitwerken :) en de andere is heel georganiseerd en is de administratieve kracht van ons drieën. In een goed team werken verlicht al voor een groot stuk het werk op school.
Mijn motto is niet perfect willen zijn. Alles lukt toch niet in één keer. Elke vakantie (ook die van een week ;)) probeer ik iets 'grootser' uit te werken. En nieuwe dingen probeer ik beetje bij beetje uit te werken. Het grote voordeel is denk ik ook dat ik mijn werk echt als mijn hobby zie. Ik kan niet stilzitten en dingen uitwerken is het liefste wat ik doe. Ik zie dat niet echt als werk ;)
Natuurlijk heb ik ook nog een privéleven met hobby's en verenigingen waar ik in zit. Dus daar kruipt ook veel tijd in ;). Mijn blog verschuift daardoor soms wat naar de achtergrond. Gewoon omdat ik het niet onmiddellijk rond krijg. Al zijn er nog super veel dingen die ik nog wil en moet posten. Soms kan ik daar ook over piekeren... maar dan denk ik altijd, niemand ligt daar wakker van. We mogen niet te steng zijn voor onszelf ;)

Liefs,
Lise

Janneke zei

Wat een creativiteit! Ik vind het enorm waardevol dat je dit met collega's wil delen. Wat een inspiratiebron! Ik kom zeker regelmatig eens piepen op je blog, doe zo verder!

Anoniem zei

Hallo,
wauw wauw wauw mijn vingers beginnen te kriebelen en ik wil er meteen invliegen!!!
Echt super leuke ideetjes!!!
bedankt om alles te delen, als kleuterjuf start ik dit jaar in het 2de leerjaar maar door deze fijne creatieve ideeën zie ik het helemaal zitten!
Bedankt!

Anoniem zei

Hé Lise,

Ik start het schooljaar met heel wat Lise-tips. :)
Bedankt om dit met ons te delen...
Mady