zaterdag 29 juli 2017

Zomervakantie 2017: JapanDeze zomer zijn mijn lief en ik voor 15 dagen op vakantie gegaan naar Japan. Ik heb het grote geluk dat hij alles regelt en ik eigenlijk gewoon moet meegaan en mag genieten :). 

We vlogen naar Tokyo en van daaruit vertrokken we onmiddellijk met de trein naar Hakone. Daar heb je het mooie Lake Ashinoko met op een zonnige dag zicht op Mount Fuji. En jaja, wij waren bij de gelukkigen om daar op een zonnige dag te zijn :). Na 2 dagen Hakone gingen we terug naar Tokyo en daar bleven we 4 dagen om de verschillende wijken te verkennen. Ik vond Tokyo echt crazy. Het is wat je ervan denkt 'super druk, veel kleuren en licht', maar dat dan nog eens maal 100. Echt de moeite om eens te zien!
Nadien namen we een nachtbus naar Nagoya om daar naar het sumoworsteltoernooi te gaan kijken (om 5 uur s'ochtends stonden we al in de rij voor kaartjes :o). Wel funny om die sumoworstelaars eens bezig te zien. Vanuit Nagoya namen we de trein naar Osaka en van daaruit gingen we twee dagen later naar Nara. In Nara loopt het vol met 'tamme' herten. Deze dag was voor mij echt een van de hoogte punten van de reis. Ik heb mij ziek gelachen met alle gekke taferelen tussen toeristen en de herten. Ook wijzelf hebben vele pogingen moeten ondernemen om een beetje een goede selfie met de herten te kunnen trekken. Daarna 4 dagen Kyoto en van daaruit met het vliegtuig terug naar Tokyo. In Tokyo hadden we nog voldoende tijd voordat we terug naar België vlogen. Om hier toch nog eens het crazy Tokyo gevoel te ervaren gingen we naar het Robot restaurant, wat ik helemaal geweldig vond!