maandag 31 juli 2017

Knutselfun in de klas 'Geluksvogel van gips'


De lessen beeld zijn een van mijn favoriete lessen. Ik knutsel zelf enorm graag en vind het ook super leuk om dit met mijn kindjes van het eerste leerjaar te doen. Daarom mijn nieuwe voornemen om regelmatig knutselopdrachten die ik in mijn klasje doe hier op de blog te posten. Het kan maar voor de nodige inspiratie zorgen ;)

De vogels die je hierboven ziet was de laatste 'grote' knutselopdracht van het voorbije schooljaar. We hebben weer rond het boek 'Geluk voor kinderen' gewerkt (lees dynamoproject vorig jaar) en nadat de kinderen de vogels leerden kennen mochten ze er zelf eentje maken.

Met krantenpapier en papiertape maakten ze de basis van hun vogel. Vervolgens knoopte de juf (belangrijk, anders lost het ;)) er stevig ijzerdraad omheen voor de poten. De kinderen timmerden 2 nagels in een plankje en bevestigden hun vogel (vorm uit krantenpapier) met de ijzerdraad op het plankje. Nadien deden ze gips omheen de hele vorm zodat al het krantenpapier bedekt was. Alles laten drogen... En op het einde is er het pimp werk. Ik bied materiaal aan, maar hoe ze het gebruiken kiezen ze zelf. Dit vind ik heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de vogels creatief en uniek zijn. Kinderen kijken sowieso bij elkaar voor ideeën ;)
Hieronder een overzichtje van het materiaal dat ik aangeboden heb:
- verf in verschillende kleuren, ook fluo kleuren (maakt alles blijer vind ik ;))
- foamclay
- parels
- veren

Geen opmerkingen: