zondag 14 mei 2017

Moederdagkaart 2017: Bloomon inspired:)


Enkele weken geleden hielden mijn vriend en ik onze housewarming (een tijdje geleden zijn we gaan samenwonen op een appartement in Elsene :)). Van mijn vriendinnen kreeg ik een giftcard van Bloomon cadeau. Midden april kwam mijn eerste boeket toe en ik was onmiddellijk verliefd. Zo kleurrijk en gezellig!!
De boeketten van Bloomon hebben mij dan ook geïnspireerd om deze moederdagkaart te maken met mijn kinderen. In de klas leerden we na de paasvakantie net over de lente, dus ideaal :).
We bekeken verschillende soorten bloemen en Bloomon boeketten (geen enkele bloem mag identiek zijn, speciale veldbloemen, bloemen staan een beetje wild door elkaar, ...) en nadien gingen de kinderen met pandakrijtjes aan de slag op een dik A5 papier. Ze knipten een patroon uit bruin kraftpapier en uiteindelijk ontstond dit geweldige pop-up boeket. De kinderen deden dit geweldig en ik was helemaal gelukkig met het resultaat. Hopelijk de mama's ook ;)

Benodigdheden:
- dik (120 gram) A5 papier
- satéstokjes
- pandakrijtjes
- kraftpapier
- plakband
- lijm
- schaar

Werkbeschrijving:

1) Bekijk samen mooie veldbloemen en Bloomon boeketten. Laat je inspireren ;).

2) Laat de kinderen met pandakrijtjes een A5 blad vol bloemen tekenen.

3) Teken een patroon voor het boeket in te pakken op kraftpapier en laat de kinderen dit uitknippen. Ik heb gewoon een probeersel gemaakt en dit overgetekend (3 vlakken aan elkaar met een plooilijn).

4) Knip de bloemen in een driehoek(achtig)boeket uit zodat ze passen in het krafpapier en kleef het boeket met plakband op een satéstok.

5) Leg de bloemen met satéstok in het kraftpapier en plooi het kraftpapier dicht en kleef vast.

6) Pimp het boeket naar hartelust (bijv. handlettering, pijpenragers, washi tape, ...)

1 opmerking:

Sofie Steen zei

Hoi Lise,

wat een leuk ideetje! Had je hier ook een leuk gedichtje of versje bij?
Zou je dit eventueel willen delen?

Groetjes en fijne vakantie,
Sofie