vrijdag 14 april 2017

Splitsen oefenen met QR codes


Op onze school hebben wij het geluk om 20 doe tabs (zo noemen wij ze toch op school) van Microsoft ter beschikking te hebben. Helemaal geweldig hieraan is dat je ze als een kleine computer met klavier en als een tablet kan gebruiken.
Ik ben er echt een enorme fan van. Ze werken snel en het online programma van veilig leren lezen en Bingel werken er zonder problemen op (wat op de oude klascomputer soms wel eens anders kan zijn ;)).
De doe tabs worden in de klas nu al enkele weken wekelijks gebruikt tijdens het tutorlezen. Hoe dat juist in zijn werk gaat lees je hier. En ook tijdens hoekenwerk en doorschuifcarrousel worden ze regelmatig gebruikt. Heel leerrijk dus zo een doe tab en de kinderen vinden het helemaal geweldig om er mee te werken :)

Omdat alle splitsingen nu gekend zijn wou ik nog een speelse opdracht ontwikkelen zodat sommige kinderen nog verder kunnen oefenen op het automatiseren van de splitsingen.
Het werd een qr code opdracht met de uitleg van splitsen en filmpjes van elke splitsing. Het zijn gekende filmpjes van op youtube (Ive Hapers) die we in de klas ook al eens oefenden en waarbij de kinderen snel (voordat die op het scherm verschijnt) het antwoord bij de splitsing moeten zeggen.
Onze ict man heeft even moeten zoeken naar een goede qr reader voor de doe tabs maar het wachten heeft geloond :). Dankzij de qr reader kunnen mijn kinderen zelf met 1 klik aan de slag. Deze opdracht is een moetje op het zelfstandig werk bord voor kinderen die de splitsingen nog niet goed genoeg kennen en een magje voor de rest. De doe tab ligt op de materiaal tafel samen met de qr codes en het aller geweldigste is dat de kinderen dit helemaal alleen kunnen :).

Wil je de qr codes die ik maakte om de splitsingen te oefenen ook gebruiken? Dan kan je ze hier downloaden.

Laat weten wat je ervan vindt en welke qr codes jij nog gebruikt in de klas :)

Geen opmerkingen: