zaterdag 16 mei 2015

Techniekproject proefje bibberbeesten

In het filmpje kregen de kids te zien dat professor Odette en professor Slim aan een mega fantastische uitvinding aan het werken waren. Maar dan opeens...... BOEM!

Wat waren ze nieuwsgierig! Maandag 4 mei ging het avontuur verder. We voerden een toneel op.


Heel het laboratorium lag overhoop. Professor Odette en professor Slim zagen zwart. Het geheime brouwsel was mislukt en hierdoor was de uitvinding ontploft.

De professoren waren ontroostbaar.
Nu zouden ze nooit in de krant komen.
Wat was dat? In de krant stond een uitvinderswedstrijd. De beste uitvinding wint heel veel centjes.

Natuurlijk vonden de kinderen dit een super idee. Ze stelden zelf onmiddellijk voor om mee te helpen. ;)


Hmm, maar nu was er nog een probleem. Professor Odette en professor Slim konden nooit alle kinderen helpen... en al ons materiaal was ook ontploft....

We belden onze collega professoren in het buitenland op. 

Dinsdag 5 mei begonnen we aan het echte werk. Alle kids verzamelden voor het vervolg toneel. De kids brachten van thuis een professor outfit mee. De andere juffen speelden een typetje (professor uit Spanje, professor die heel zenuwachtig is, ...). De kids werden verdeeld en klasoverschrijdend gingen we aan het werk.

Elke professor deed een 'workshop' met haar groepje. Dinsdag 12 mei ging de workshop verder of deden de kids een nieuwe workshop.

Ik heb samen met de kids 'bibberbeesten' gemaakt. Hier zijn we toch twee namiddagen aan bezig geweest. 

Het was wel heel fijn. :)
Wil je ook bibberbeesten maken? Klik hier om het stappenplan dat ik gemaakt heb te downloaden. (bron http://slimme-handen.nl/2013/04/bibberbotjes-nog-leuker-dan-borstel-robots/)




Wat de opdrachten waren in de andere workshops en hoe we het project afgesloten hebben, post ik later.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

In mijn klas zou ik ook graag zo'n bibberbeestjes maken. Lijkt me heel leuk.
Maar ik vroeg me af waar jullie al het materiaal aangekocht hadden?

Alvast bedankt.

Vriendelijke groeten.

lise zei

Hallo,

Het eerste jaar hadden wij in Leuven de techmobiel gehuurd. http://www.techmobiel.be/
Vorig schooljaar hebben we zelf het materiaal voor onze proefjes aangekocht. Suikerklontjes kan je gewoon in de gamma kopen. De batterijhouders en de motortjes kochten ik en mijn collega online. De site weet ik niet meer... moet je eens googelen. We betaalden wel verzendkosten, maar nu hebben we het materiaal liggen en kunnen we het hopelijk nog een aantal jaren gebruiken :)

Groetjes, Lise

Ynze zei

Dag Lise,

Ik zie dat je de afbeeldingen in de Bibberbeest-handleiding hebt overgenomen uit de handleiding die ik heb gemaakt en bij de bouwpakketten voor Bibberbeesten lever. Je beweert dat je de handleiding zelf hebt gemaakt, maar dat klopt niet. De foto's heb ik gemaakt en de lay-out van de foto's ook. Ik had het netjes gevonden als je van te voren even contact met me had opgenomen. Zou je zo vriendelijk willen zijn om in je artikel te verwijzen naar de bron die je gebruikt hebt? Daarvoor kun je deze link gebruiken: http://slimme-handen.nl/2013/04/bibberbotjes-nog-leuker-dan-borstel-robots/